Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Shop

Kenya – Aatop Kianjiru

O cafea foarte florala, cu un corp mediu si buna aciditate.

SKU N/A Categorii: ,

Descriere

Aatop – Kianjiru – microlot

Kianjiru este o regiune aflata in districtul Kirinyaga, undeva pe versantii de sud ai Muntelui central Kenya, chiar la sud de Ecuator si este detinuta de membrii clanului Unjiru (de aici…Kianjiru). Micii fermieri de aici s-au reunit intr-o asociatie ce reuseste sa obtina cafea de cea mai buna calitate. Vorbim de o Arabica Bourbon cunoscuta pentru aciditatea sa ridicata datorita consistentei solurilor vulcanice si a altitudinii la care creste – peste 1700 m. Asociatia Kianjiru produce nu mai mult de 20 de tone de cafea pe an.

Datorita locatiei sale strategice – contra vanturilor Muntelui Kenya, Kianjiru are o retea buna de rauri permanente si este umeda pe tot parcursul anului. Zona are doua anotimpuri de precipitatii distincte, ploi lungi (martie-mai) si ploi scurte (octombrie-noiembrie), avand un climat ecuatorial.

Boabele coapte de cafea sunt zdrobite si lasate sa fermenteze pentru indepartarea mucilagiului. Cand fermentatia este incheiata, boabele sunt spalate cu apa curata si puse pe paturi speciale la uscat. Pe masura uscarii, boabele cu defecte sunt indepartate manual spre a oferi doar maximul de calitate. Toate acestea vor da in ceasca o cafea foarte florala, cu un corp mediu si buna aciditate.

Informații suplimentare

Gramaj

, ,

Producatori

Grad macinare

Boabe, Espresso, Filtru, Ibric