Descriere
Boabele de cafea cu aroma (folosim numai arome naturale) sunt acoperite cu compusi aromatizati pentru a suplimenta gustul natural al boabelor de cafea. Cafeaua cu aroma, intr-o forma sau alta, a fost folosita de secole, dar boom-ul cafelei gourmet al anilor 1990 a dus la un interes sporit fata de aromele exotice de cafea. Aroma ideala ar trebui sa mascheze unele dintre notele dure ale cafelei, fara a se interfera cu caracteristicile sale aromatice. Boabele sunt plasate intr-un mixer mare, special conceput pentru a nu le crea daune, iar aromele sunt adaugate treptat odata ce boabele s-au racit, astfel incat aroma de cafea sa nu fie distrusa. Acestea sunt adaugate sub forma de fruct macinat sau uleiuri, dar nu va faceti griji – procentul de ulei in boabe este destul de mic ca nu adauge calorii sau grasimi. Intensitatea de aroma este determinata de temperaturile prajirii (ligh, medium or dark) pentru a oferi arome bogate fara continut de calorii.