Descriere
Cardamomul este unul dintre cele mai vechi si mai apreciate condimente din lume, meritandu-si pe deplin titlul de „Rege al condimentelor”. Acesta se remarca prin beneficii extraordinare si o aroma intensa. Medicina antica enumera cardamomul ca un afrodiziac puternic, supranumit planta iubirii, fiind mentionat pana si in celebrele „O mie si una de nopti”. Acesta este adaugat treptat in cafeaua noastra, dupa racire si provine din fruct macinat. Cafeaua cu aroma, intr-o forma sau alta, a fost folosita de secole, dar boom-ul cafelei gourmet al anilor 1990 a dus la un interes sporit fata de aromele exotice de cafea. Desi multi oameni considera cafeaua cu aroma o inventie moderna, originea sa este aproape la fel de veche ca si bautura originara. Istoria arata ca in urma cu cateva sute de ani, in Orientul Mijlociu, oamenii se bucurau de cafea amestecata cu nuci si condimente. In timpurile moderne, comerciantii inovatori au valorificat dorinta bautorilor de cafea pentru mai multe arome. Aroma ideala ar trebui sa mascheze unele dintre notele dure ale cafelei, fara a se interfera cu caracteristicile sale aromatice. Intensitatea de aroma este determinata de temperaturile prajirii (light, medium or dark) pentru a oferi arome bogate fara continut de calorii.